ساختمان هایی که باید تخریب می شدند و نشدند+ اخطاریه شهرداری

ساخت وبلاگ

.

 نه تنها در تهران، بلکه در کل کشور سازه هایی شبیه به این سازه وجود دارند و نیاز است که این سازه ها توسط کارشناسان بازبینی شده و هر جا که لازم است درباره بهبود ساختار و یا تخریب آن به سرعت اقدام لازم انجام شود. در ساعات اخیر اسنادی منتشر شده است که شهرداری تهران برای جلوگیری از چنین اتقاقی به مدیران ساختمان پلاسکو اخطارهایی داده است.   
صبح امروز پنجشنبه ( 30 دی ماه 1395 ) ، ساختمان پلاسکو تهران، آتش گرفت؛ هر چند پس از چند ساعت آتش‌سوزی خاموش شد، پس از اندکی بعد خبر رسید که آتش دوباره گُر گرفته و سرانجام با این آتش‌ ـ آن هم در سازه‌ای فرسوده ـ کل ساختمان فرو ریخت.

به گزارش «تابناک»؛ ساختمان 17 طبقه‌ی پلاسکو را نخستین ساختمان بلندمرتبه و مدرن ایران در تهران می‌دانند که بیش از نیم قرنِ پیش ساخته شد. ساختمان پلاسکو و ساختمان آلومینیوم، نخستین برج‌های ایرانی، بخشی از اموال یک سرمایه‌دار ایرانی در جهان بودند که عرصه‌ی تجاری بازار تهران را هم گسترش دادند.

بنا بر این گزارش، پس از این حادثه، بسیاری از مراجع و مسئولان به اظهارنظر در این باره پرداخته اند، به طوری که امروز رئیس کمیسیون عمران مجلس، از یک جلسه فوق العاده در این باره خبر داده تا زوایای این حادثه بررسی شود.

برخی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر این باور هستند که فرو ریختن ساختمان پلاسکو،  زنگ خطری برای همه است و باید با الگو گرفتن از این حادثه تلخ، قوانین مربوط به ایمن سازی سازه های قدیمی اصلاح شود.

سید حسین افضلی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص این موضوع اظهار داشت: از پیش باید برای جلوگیری وقوع حادثه ریزش پلاسکو، اقدامات کافی صورت می گرفت. ساختمان پلاسکو بیش از 50 سال قدمت دارد و امکان وقوع حادثه های غیرمترقبه برای آن بسیار وجود داشت؛ بنابراین، سهل انگاری و کوتاهی در جلوگیری از وقوع این حادثه مشهود است.

این نماینده مجلس گفت: باید کارهایی می شد تا چنین رخدادی روی نمی داد. بنا نیست ما هر بار شاهد اتفاقاتی از این دست باشیم، بلکه باید در بحث ایمنی ساختمان ها بازنگری اساسی شده و آیین نامه های آنها کامل اصلاح شود. همچنین باید در نحوه نظارت و کنترل کیفیت هم برنامه ریزی جدی داشته باشیم.
 
 
 
باید ساختمان هایی که قابل ایمن سازی نیستند، تخریب شوند+ اخطاریه شهرداری
 
 
وی گفت: متأسفانه در برنامه ششم توسعه، مستقیم بحث خاصی نشده، ولی بحث ایمنی کمیسیون به شدت حساس است و ایمنی ساختمان ها در نظام مهندسی به صورت جدی در حال بررسی است و حساسیت زیادی روی آن وجود ارد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه ریزش ساختمان پلاسکو قابل پیش بینی بود، گفت: قطعا باید برای ساختمان های مثل این هم کارهای اساسی انجام داد و کار کارشناسی درباره تمام سازه هایی که قدمت بالایی دارند، صورت گیرد و در جایی که امکان مقاوم سازی نیست، ریسک نکنیم و پیش از هر اتفاق خودمان آن را تخریب کنیم.

این نماینده یادآور شد: نه تنها در تهران بلکه در کل کشور، سازه هایی شبیه این وجود دارند و نیاز است این سازه ها توسط کارشناسان بازبینی شده و هر جا که لازم است، در زمینه بهبود ساختار و یا تخریب آن به سرعت اقدام شود.

وی با بیان اینکه وقوع این حادثه، زنگ خطری برای مسئولان به منظور جلوگیری از وقوع چنین حوادثی است، تصریح کرد: نمونه های از این دست ساختمان های قدیمی در تهران و شهرهای دیگر کشور وجود دارد؛ بنابراین، این حادثه هشدار و زنگ خطری برای مسئولان است که مراقبت های لازم را برای جلوگیری از این حادثه ها انجام دهند.

وی در پایان ادامه داد: ساختمان های قدیمی با تعداد ساکن بسیار در شهر تهران وجود دارد که هیچ نهادی در مقابل مقاوم سازی آنها کاری نمی کند؛ بنابراین، باید با مسببان آن برخورد شود. همچنین باید درخصوص مقاوم سازی و میزان خدمات موجود در هلال احمر و اورژانس بررسی های لازم انجام گیرد.
Sadrizadeh Papers / ......
ما را در سایت Sadrizadeh Papers / ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6sadrizadeh9 بازدید : 9 تاريخ : پنجشنبه 30 دی 1395 ساعت: 21:00